Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от E.Stoimenoff Покажи съобщение
    През почивните дни маршрут София (от единия край до другия) - с.Лазарово (154км) 3ма човека + пълен багажник дори и в колата имаше 2 сака ....на магистралата 120км/ч само на 2-3 пъти до 140 ,извън магистралата 80км до 100км/ч ...5.1л/100км по трип-а *занулен на тръгване ..Същият маршрут на връщане с половината багаж 5.8л/100 ...но вече на магистралата 130-150км/ч ...тук-там 180-190 ...Доволен съм ...нафтата обикновенна от ...голяма верига бенз... !
    Тоз трип малко фалшив, пробвай пълно-пълно да засечеш, струва ми се, че ще даде друг резултат.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

• Аз пък пълно-пълно не мисля че ще е обективно, щото и на двете ми коли съм тествал с резервоар до горе и всеки път събират различно количество ... най-добре е според мен празно-празно .. пълниш туба 10 литра и я слагаш в багажника, караш докато угаснеш и ги изливаш тези 10 литра, караш докато ги изгориш и тях и тогава реално гледаш и смяташ .. докато ги изгаряш 10-те литра си сипи още 10 в тубата обаче да не те остави на некой оживен булевард ..
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
        Аз пък пълно-пълно не мисля че ще е обективно, щото и на двете ми коли съм тествал с резервоар до горе и всеки път събират различно количество ... най-добре е според мен празно-празно .. пълниш туба 10 литра и я слагаш в багажника, караш докато угаснеш и ги изливаш тези 10 литра, караш докато ги изгориш и тях и тогава реално гледаш и смяташ .. докато ги изгаряш 10-те литра си сипи още 10 в тубата обаче да не те остави на некой оживен булевард ..
        А за помпата дали е добре по тоя метод

пп. мойта дава 7.5 софйиско и 6.0 извънсофийско...
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Много малко 2.4 Жтд 136 коня в софия е 9-10 на 100
          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
          Ramstein - Benzin
          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• e aйде де....10 ми е давала само веднъж...беше яко жега(яко клима) караше я майка ми(за първи път) и минахме през всичките задръствания общо 100тина км за 2 дена...

Аз принципно я карам като пенсионер...сигурно има голямо значение, освен това не седя в 8 сутринта и в 5 вечерта по задръстванията...но минимално в София 6.38...средно около 7.5

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
              Аз пък пълно-пълно не мисля че ще е обективно, щото и на двете ми коли съм тествал с резервоар до горе и всеки път събират различно количество ... най-добре е според мен празно-празно .. пълниш туба 10 литра и я слагаш в багажника, караш докато угаснеш и ги изливаш тези 10 литра, караш докато ги изгориш и тях и тогава реално гледаш и смяташ .. докато ги изгаряш 10-те литра си сипи още 10 в тубата обаче да не те остави на некой оживен булевард ..
              Как различно количество? От една бутилка пълна догоре си изпил Х мл. вода. Долятото количество е изпитото, респективно изгореното. За максимална точност може да ползваш една и съща колонка за зареждане. И да има 200-300 грама разлика на 60 литра почти няма да се усетят при крайния резултат.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

• Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                Много малко 2.4 Жтд 136 коня в софия е 9-10 на 100
                Толкова е, даже при по-тежък крак и под 10 трудно пада, а зимата, ако няма свещи за подгряване на антифриза си удря 12 от раз в трафика в пиковите чсове.
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• +1 за Alfaman

И моят разход е такъв, но и на мен ми се струва доста висок..
                  156 SW '03 2.4 JTD ...n I luv It!
                  Cruizin' down the street in my one-fitty-six

Comment

• Аз не съм от тези с много тежкия крак, но до сега в Софето най-големия ми разход е 9.5(зимно), иначе се върти около малко под 9 . Засичанията са ми винаги от пълно до пълно.
                    Имам статистика за всичките зареждания на Алфата http://www.spritmonitor.de/en/detail/293243.html
                    Last edited by pioneer; d.m.y г., 13:02.
                    Ex 156 SW 2,4 JTD .
                    Renault Megane Grandtour 2010
                    Ex Dedra 2.0 ieLS

Comment

• Първоначално публикувано от pioneer Покажи съобщение
                      Аз не съм от тези с много тежкия крак, но до сега в Софето най-големия ми разход е 9.5(зимно), иначе се върти около малко под 9 . Засичанията са ми винаги от пълно до пълно.
                      Имам статистика за всичките зареждания на Алфата http://www.spritmonitor.de/en/detail/293243.html
                      http://www.spritmonitor.de/en/detail/407101.html

ето я моята

OEM & Ventura Garage

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                        Толкова е, даже при по-тежък крак и под 10 трудно пада, а зимата, ако няма свещи за подгряване на антифриза си удря 12 от раз в трафика в пиковите чсове.
                        Че то повече от 2,0TS бе.
                        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                        sprint tropheo
                        155/1.8
                        156/2.0 Selespeed

Comment

• Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                          Как различно количество? От една бутилка пълна догоре си изпил Х мл. вода. Долятото количество е изпитото, респективно изгореното. За максимална точност може да ползваш една и съща колонка за зареждане. И да има 200-300 грама разлика на 60 литра почти няма да се усетят при крайния резултат.
                          Ми те така .. явно пищовите им "изключват" както си им е кеф. Аз не наливам бензин в бутилка, а в резервоара и не го наливам от чешмата, а бенз. колонка. Някой път е изключвал на 59 при пълно, някой път при 61 и т.н.
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• И аз да кажа. Колата е 2,4 136 с чип. 3 замервания смесено каране с повече извънградско пълен-пълен резервоар,1-во 7.3; 2-ро 9.3; 3-то 8.7. За допълнение да кажа само че десния ми крак е доста тежичък

Comment

• Аз да споделя:
                              Винаги зареждам пълно-пълно - горе-долу на една бензиностанция и една колонка. Минавам поне по 300-400 км на зареждане, така че 1-2 л да не променят много играта. Като взех колата правех по 10 градско (София), след това зимата спаднах до около 8.6. При последното зареждане - под 8.5.

Иначе извън града е правила и под 6 (каране до 10 км над ограниченията по магистрала и първокласен път), правила е и 7.5 (много натоварено движение с изпреварвания на пълна газ и климатик).
                              Last edited by vladev; d.m.y г., 11:45.
                              Subaru Legacy 3.0R
                              Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
                              sigpic

Comment

• И аз няколко пъти успях да я засека моята за последните 6 месеца на принципа пълно-пълно.

http://www.spritmonitor.de/en/detail/432422.html
                                Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 110hp "01

Comment

Working...
                                X